Skip to main content
Buiten zonwering solar screen en solar rolluiken

   

Solar Rolluiken

Buiten zonwering is de verzamelnaam voor producten die aan de buitenkant van uw huis de overlast van zonlicht en warmte in huis tegengaan. Voor de één een luxe en voor de ander een must. De kunst is om zonwering functioneel te laten zijn en tegelijkertijd de architectuur van een gebouw te waarborgen.

Zonwering bestaat in veel verschillende toepassingen en we hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet: 

 • Rolluiken
 • Screens
 • Markiezen
 • Buitenjaloezieën
 • Zonneschermen (knikarmschermen & uitvalschermen)

Het doel van zonwering is om een raam, deur, schuifpui of zelfs een heel terras op een sfeervolle en volledige wijze te beschermen tegen de zon. Welk product het best bij u past is afhankelijk van uw wensen en het object dat u wilt weren van de zon. Voor volledige zonwering voor deuren en ramen kiest u uit rolluiken, screens of buitenjaloezieën. Voor het deels weren van zon in huis of in de tuin kiest u markiezen of een zonnescherm.

Waarom kiezen voor een solar rolluik?

Rolluiken op zonne-energie hebben dezelfde voordelen als onze standaard rolluiken. Daarmee profiteert u standaard van de volgende voordelen:

Uiterst effectieve zonwering

Isolatie tegen warmte, kou en geluid
Inbraakpreventie
Volledige verduisteringSolar rolluikPrivacy
Daarnaast heeft u ook profijt van de volgende 3

unieke voordelen bij het gebruik van rolluiken op zonne-energie:

 • Duurzaamheid
 • Draadloos
 • Geen kabelgaten in de muur

De solar rolluiken hebben geen stroom nodig. Hierdoor zijn de rolluiken volledig energieneutraal en daardoor duurzaam. Daarnaast helpen rolluiken ook om de warmte in de winter binnen te houden waardoor de verwarming een graad lager kan staan, zonder in te leveren op comfort. Daardoor spelen rolluiken ook een grote rol in verduurzaming van huizen.

Draadloos

Doordat de rolluiken op zonne-energie niet op het stroom aangesloten hoeven te worden, zijn ze volledig draadloos. Dit heeft als voordeel dat u geen rekening hoeft te houden met waar stroom zit. Zo kunt u ook op moeilijk bereikbare plekken rolluiken plaatsen.

Geen kabelgaten in de muur

Daarnaast hoeft er ook niet in de muur of het kozijn te boord te worden om het stroom aan te sluiten. Hierdoor is de montage korter en heeft u geen problemen met de garantie op bijvoorbeeld kunststof kozijnen.

Hoe werkt een rolluik op zonne-energie?

Begrijpelijk dat u vragen heeft over de werking van het rolluik solar. Qua bedieningsgemak werkt een rolluik op zonne-energie hetzelfde als onze elektrische rolluiken. Met de afstandsbediening sluit of opent u de rolluiken eenvoudig. Op de afstandsbediening kunnen meerdere rolluiken verbonden worden en deze werkt tot 15 meter afstand. Qua techniek zijn er uiteraard wel een aantal verschillen.

Solar Screen 


Screen zonwering is de meest effectieve manier. Een screen is verticaal hangend die het volledige raam af kan dekken. Screens zijn het meest effectief tegen warme zonnestralen en hinderlijke zonschittering. Screens zijn over het algemeen te verkrijgen in twee uitvoeringen: het standaard screen en de zogenaamde Zipscreen.

Waarom kiezen voor een solar screen?

Screens op zonne-energie hebben dezelfde voordelen als onze standaard screens. Daarmee profiteert u van de volgende voordelen:

Effectieve zonwering
Geen schitteringen op beeld
Stijlvol dankzij kleine screenkast
Geen opgesloten gevoel doordat u wel naar buiten kunt kijken
Privacy doordat voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken
Daarnaast heeft u ook profijt van de volgende 3 unieke voordelen bij het gebruik van screens op zonne-energie:

 •  Duurzaamheid
 •  Draadloos
 •  Geen kabelgaten in de muur

De solar screens hebben geen stroom nodig. Hierdoor zijn de screens volledig energieneutraal en daardoor duurzaam.

Draadloos

Doordat de screens op zonne-energie niet op het stroom aangesloten hoeven te worden, zijn ze volledig draadloos. Dit heeft als voordeel dat u geen rekening hoeft te houden met waar stroom zit. Zo kunt u ook op moeilijk bereikbare plekken screens plaatsen, zoals voor screens bij de veranda.

Geen kabelgaten in de muur

Daarnaast hoeft er ook niet in de muur of het kozijn geboord te worden om het stroom aan te sluiten. Hierdoor is de montage korter en heeft u geen problemen met de garantie op bijvoorbeeld kunststof kozijnen.


Terrasscherm kopen


Een terrasscherm wordt ook wel een knikarmscherm, zonneluifel of zonnescherm genoemd. Dit type zonwering is zeer gewild en zeker in de zomer lopen hierdoor de levertijden op. Dat is niet voor niks. Met een terrasscherm profiteer je van een lagere temperatuur in huis en een aangename schaduw in de tuin. Zo geniet je optimaal van een warme zomer.


Zonwering met terrasscherm
Dankzij een terrasscherm profiteer je met één type zonwering zowel binnen als buiten van meer comfort. Door het terrasscherm schijnt de zon niet naar binnen en warmt het minder snel op. Doordat het zonlicht het glas van de ramen niet raakt, is een terrasscherm een hele effectieve manier van zonwering.

Doordat het zonnescherm buiten schaduw creëert, heb je ook buiten plezier van het terrasscherm.

Elektrische zonwering


De schermen zijn beschikbaar in zowel handmatige bediening als elektrische bediening. Bij elektrische zonwering wordt deze geleverd met bijvoorbeeld een afstandsbediening of schakelaar, waardoor u deze geautomatiseerd kan neerlaten. Bediening via een mobiele app is tegenwoordig ook veel voorkomend.

HUSOL ZONWERING, SFEERVOLLE SCHADUW

Soms is het heerlijk om u even af te sluiten van de buitenwereld. Met een elektrisch rolluik van Husol is die klus zo geklaard. Een enkele druk op de knop volstaat om uw elektrische rolluiken geruisloos neer te laten. Een enkel commando en u geniet van een optimale privacy en geborgenheid in uw woning.
Elektrische rolluiken van Husol bieden optimale veiligheid, hogere isolatiewaarde en privacy.

Zonweringsdoek

Zonweringsstoffen van Sattler, Swela en Dickson bieden meer dan alleen maar schaduw. Ze beschermen tegen zon en weersomstandigheden. Daarnaast is het doek van een zonwering, of dat nu een zonnescherm, een uitvalscherm of markies is, een centraal element in de uitstraling van jouw woning! De zonweringsdoeken van Sattler, Swela en Dickson verenigen fantasie, functionaliteit en tijdloos design in High-Tec doeken die jarenlang mooi blijven .

Zonweringsdoeken selector Sattler

Zonwering bekijken

In onze winkels in Delden en Enschede zijn verschillende soorten zonwering te bekijken. Samen kijken we naar wat wenselijk en passend is voor jouw woning. Uiteraard kunnen wij deze ook voor je ophangen / monteren. 

Wilt u gelijk meer weten over de soorten zonwering die wij verkopen en installeren? Neem dan contact met ons op! info@sterkinwonen.nl

Ook hebben we een groot assortiment aan binnenzonwering.

Enkele voorbeelden van buitenzonwering