Buiten zonwering

 

Buiten zonwering is de verzamelnaam voor producten die aan de buitenkant van uw huis de overlast van zonlicht en warmte in huis tegengaan. Voor de één een luxe en voor de ander een must. De kunst is om zonwering functioneel te laten zijn en tegelijkertijd de architectuur van een gebouw te waarborgen.

Zonwering bestaat in veel verschillende toepassingen en we hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet:

  • Rolluiken
  • Screens
  • Markiezen
  • Buitenjaloezieën
  • Zonneschermen (knikarmschermen & uitvalschermen)

Het doel van zonwering is om een raam, deur, schuifpui of zelfs een heel terras op een sfeervolle en volledige wijze te beschermen tegen de zon. Welk product het best bij u past is afhankelijk van uw wensen en het object dat u wilt weren van de zon. Voor volledige zonwering voor deuren en ramen kiest u uit rolluiken, screens of buitenjaloezieën. Voor het deels weren van zon in huis of in de tuin kiest u markiezen of een zonnescherm.

Screen zonwering


Screen zonwering is de meest effectieve manier. Een screen is verticaal hangend die het volledige raam af kan dekken. Screens zijn het meest effectief tegen warme zonnestralen en hinderlijke zonschittering. Screens zijn over het algemeen te verkrijgen in twee uitvoeringen: het standaard screen en de zogenaamde Zipscreen.

Rolluiken


Een andere veelvoorkomende vorm van zonwering zijn rolluiken. Op gebied van rolluiken hebben we de keuze tussen voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Het voorzetrolluik is een rolluik zoals hij in de meeste gevallen te vinden is, namelijk gemonteerd met behulp van een kast aan de buitenmuur. Bij een inbouwrolluik wordt het rolluik weggewerkt in de gevel boven het betreffende raam of de deur. Rolluiken worden echter niet alleen gebruikt als zonwering, maar ook ter beveiliging en isolatie tegen de kou.

Elektrische zonwering


De schermen zijn beschikbaar in zowel handmatige bediening als elektrische bediening. Bij elektrische zonwering wordt deze geleverd met bijvoorbeeld een afstandsbediening of schakelaar, waardoor u deze geautomatiseerd kan neerlaten. Bediening via een mobiele app is tegenwoordig ook veel voorkomend.

HUSOL ZONWERING, SFEERVOLLE SCHADUW

Soms is het heerlijk om u even af te sluiten van de buitenwereld. Met een elektrisch rolluik van Husol is die klus zo geklaard. Een enkele druk op de knop volstaat om uw elektrische rolluiken geruisloos neer te laten. Een enkel commando en u geniet van een optimale privacy en geborgenheid in uw woning.
Elektrische rolluiken van Husol bieden optimale veiligheid, hogere isolatiewaarde en privacy.

Zonweringsdoek

Zonweringsstoffen van Sattler, Swela en Dickson bieden meer dan alleen maar schaduw. Ze beschermen tegen zon en weersomstandigheden. Daarnaast is het doek van een zonwering, of dat nu een zonnescherm, een uitvalscherm of markies is, een centraal element in de uitstraling van jouw woning! De zonweringsdoeken van Sattler, Swela en Dickson verenigen fantasie, functionaliteit en tijdloos design in High-Tec doeken die jarenlang mooi blijven .

 

Zonweringsdoeken selector Sattler

Zonwering bekijken

In onze winkels in Delden en Enschede zijn verschillende soorten zonwering te bekijken. Samen kijken we naar wat wenselijk en passend is voor jouw woning. Uiteraard kunnen wij deze ook voor je ophangen / monteren. 

Wilt u gelijk meer weten over de soorten zonwering die wij verkopen en installeren? Neem dan contact met ons op! info@sterkinwonen.nl

Ook hebben we een groot assortiment aan binnenzonwering.

 

Enkele voorbeelden van buitenzonwering