Skip to main content

Tapijt en Traplopers

Comfortabel en behaaglijk tapijt

Bij een goed tapijt krijg je al snel dat comfortabele en behaaglijke thuis gevoel.

Tapijt kan gelegd worden in verschillende ruimtes in huis denk bijvoorbeeld aan de woonkamer, slaapkamer, trappen en natuurlijk als traploper.
Bij Sterk in wonen geven we voor iedere ruimte advies over het type tapijt en of dit de juiste vloerbekleding is voor die ruimte. 

Voordelen tapijt

Tapijt oogt warm en voelt warm aan. Daarnaast is tapijt in talloze kleuren te krijgen en sterk genoeg om dagelijks gebruik aan te kunnen. Hierdoor is er altijd een tapijt dat bij jouw eigen smaak en wensen past. Daarnaast is tapijt warmte isolerend en dus ook energie besparend. Dit kan nog meer verbeteren wanneer ook ondertapijt wordt gebruikt.

Tapijt is daarnaast ook geluiddempend, hoe dikker het tapijt, hoe sterker de geluiddemping. Tapijt is stroefer dan bijvoorbeeld een laminaat vloer en hierdoor is de kans op uitglijden kleiner.

De voordelen van tapijt:

  • Voelt en oogt warm en behaaglijk
  • Warmte isolerend en energie besparend (gemiddeld 4 tot 5 % en in een strenge winter zelfs 10%)
  • Geluiddempend
  • Stroef waardoor uitglijden minder voorkomt 

Je huis isoleren met tapijt

Naast het feit dat tapijt heerlijk zacht en comfortabel is aan je voeten, heeft tapijt ook een isolerende werking. De vezels van tapijt houden namelijk lucht vast, waardoor tapijt een natuurlijk isolerende werking heeft. Dit resulteert in een gemiddelde energiebesparing van wel 4% á 5%. Als het buiten echt koud is kan dit zelfs oplopen tot maar liefst 10%. Ook de hoogte van de pool van het tapijt heeft invloed op de isolerende werking van de vloer, net als de grootte van de oppervlakte. Zo isoleert een hoogpolig tapijt, en daardoor dik tapijt, de ruimte beter dan een laagpolig tapijt.

Stijlen tapijt   

In onze vloeren winkels in Enschede en Delden is een grote collectie tapijten te zien met verschillende texturen en stijlen zoals bijvoorbeeld berber tapijt, wollen tapijt, bouclé tapijt en frisé tapijt.
Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van een tapijt dat zowel past bij jouw wensen en dat geschikt is voor de ruimte waarin je het graag wilt hebben.

DE SERVICE VAN STERK IN

  • Gratis inmeten
  • Thuisadvies op maat
  • Mogelijkheid tot volledig ontzorgen

Neem contact met het Sterk in team op via e-mail: info@sterkinwonen.nl of telefoon 074-3030270